Ga naar hoofdinhoud
Home > Verhalen > Regenwater opvangen

Regenwater opvangen

Het opvangen van regenwater is een eenvoudige en effectieve manier om het milieu te helpen. Door regenwater op te vangen en te hergebruiken in de tuin, besparen we water en verminderen we onze impact op het milieu.

Regen in de ton

Er zijn verschillende manieren om regenwater op te vangen, zoals het gebruik van een regenton. Hiermee slaat u het regenwater op dat van het dak stroomt, zodat het later gebruikt kan worden om planten water te geven. Op deze manier hoeft u geen drinkwater te gebruiken voor uw tuin.

Beschutting met een functie

Een andere optie is het plaatsen van een regenschutting. Deze schutting heeft twee functies. Het biedt bescherming die u van een schutting kunt verwachten en u kunt er regenwater mee opvangen. Dat regenwater kunt u vervolgens met een kraan aftappen.

Een zee aan voordelen

Het opvangen van regenwater heeft vele voordelen: het vermindert de druk op het drinkwaterverbruik, vooral tijdens droge periodes, en bespaart zowel water als geld op de waternota. Het helpt ook overstromingen te voorkomen, omdat het rioolsysteem hierdoor minder belast wordt.

Bovendien is regenwater natuurlijk en onbehandeld, waardoor het ideaal is voor planten. Het bevat geen chemicaliën zoals chloor die vaak in leidingwater aanwezig zijn. Door planten met regenwater te besproeien, bevordert u een gezondere en sterkere plantengroei.

Waterbewuste omgeving

Door regenwater op te vangen en te hergebruiken, dragen we bij aan duurzaam watergebruik en verminderen we onze impact op het milieu. Het is een eenvoudige stap die we allemaal kunnen nemen om bij te dragen aan een groenere en waterbewuste omgeving.

Wilt u zelf ook aan de slag met een water- en klimaatbewuste woonomgeving? Ontdek dan hier tips en maatregelen die u kunt nemen.

Hallo, ik ben Storm.
Lekker weertje vandaag?

Wat merkt u van droogte, hitte en wateroverlast? Welke effecten vindt u acceptabel en welke niet? Heeft u een goed idee voor maatregelen om ons aan te passen aan de effecten van het nieuwe klimaat?
Laat het weten aan onze online assistent Storm! Hij legt u graag een aantal vragen voor.

Storm

Online
assistent