Ga naar hoofdinhoud
Home > Verhalen > Een groene tuin make-over

Een groene tuin make-over

Door het veranderende klimaat komen droogte, hitte en wateroverlast steeds vaker voor. Een eenvoudige oplossing om onze eigen omgeving beter bestand te maken tegen de gevolgen hiervan is binnen handbereik: vergroen uw tuin.

Groen wat tegen een stootje kan

Eén van de mogelijkheden is het kiezen voor planten die goed passen bij de lokale omstandigheden. Denk aan planten die weinig water nodig hebben, zoals de spoorbloem en de bloedooievaarsbek. Deze planten zijn ook bestand tegen langere periodes van hitte en droogte.

Verticale tuin

Een andere mogelijkheid is het aanleggen van groene daken en verticale tuinen. Groene daken vangen water op, verminderen de hitte in de omgeving en bevorderen de biodiversiteit. Verticale tuinen zijn ideaal als u weinig ruimte heeft. Ze kunnen aan de muur worden bevestigd en zorgen voor een groene omgeving.

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen

Maakt u weleens gebruik van bestrijdingsmiddelen in uw tuin? Kies dan voor een milieuvriendelijk alternatief. Dit heeft een positieve impact op het milieu en zo kunt u genieten van een groenere en veerkrachtige tuin.

Simpele aanpassingen

Het vergroenen van uw tuin is een belangrijke stap richting een klimaatbestendige toekomst. Het vermindert het waterverbruik en maakt onze tuinen sterker tegen extreme temperaturen, droogte en wateroverlast. Met simpele aanpassingen draagt u bij aan een omgeving die zich goed aanpast aan het veranderende klimaat.

Wilt u meer weten over het vergroenen van uw tuin en andere maatregelen die u kunt nemen om uw omgeving klimaatbestendig te maken? Kijk dan op www.laatunietverrassen.nl voor inspirerende verhalen en handige tips.

Hallo, ik ben Storm.
Lekker weertje vandaag?

Wat merkt u van droogte, hitte en wateroverlast? Welke effecten vindt u acceptabel en welke niet? Heeft u een goed idee voor maatregelen om ons aan te passen aan de effecten van het nieuwe klimaat?
Laat het weten aan onze online assistent Storm! Hij legt u graag een aantal vragen voor.

Storm

Online
assistent