Ga naar hoofdinhoud
Home > Tips > Zonwerend, dubbel en triple glas

Zonwerend, dubbel en triple glas

Dubbel glas en triple glas wordt vaak alleen aangebracht om warmte binnen te houden en zo energie te besparen. Maar u kunt uw ramen ook verbeteren om hitte tegen te gaan, bijvoorbeeld in combinatie met zonwerende folie. Dan kunt u de grootste warmte buiten houden als de zon er op schijnt. En dat scheelt op hete dagen al gauw een paar graden in huis.

Zonwerend glas

Zonwerend glas is speciaal ontworpen om wel het licht maar niet de warmte van de zon toe te laten tot uw huis. Dit kan een uitkomst zijn voor kamers met veel ramen of kamers waar de zon dagelijks op schijnt en de temperatuur dus vaak hoog oploopt. Zonwerend glas verschilt van andere vormen van dubbel glas of triple glas in de speciale metalen en coatings die aan het glas toegevoegd zijn om het zonlicht te absorberen of te weerkaatsen. Afhankelijk van het type zonwerend glas dat u kiest, filtert het glas tot 60 procent van de warmte in vergelijking met standaard dubbel glas. Op deze manier profiteert u wel van het licht van de zon, maar houdt u de ergste warmte buiten de deur.

Lagere energiekosten

Dankzij de isolerende werking van zonwerend glas hoeft u op warme zomerdagen minder te koelen. Hierdoor bespaart u op de kosten voor het koelen van uw huis. ‘s Winters houdt het glas de warmte juist binnen. Zo stookt u uw huis zo voordelig mogelijk lekker warm en bespaart u tegelijkertijd op uw energiekosten.

Een voordeel van het plaatsen van zonwerend glas is dat het het installeren van standaard zonwering aan de buitenkant van uw huis overbodig maakt. Zo behoudt u het grootste gedeelte van de lichtinval maar heeft u geen last van de bijkomende ongewenste warmte.

Alternatieven voor zonwerend glas

Als u wel op zoek bent naar glas dat de warmte van de zon enigszins buiten houdt maar niet specifiek naar zonwerend glas, dan kunt u ook kiezen voor HR++ glas dat wordt behandeld met een zonwerende coating.

Over deze maatregel

  • Relatief hoge investering
  • Specialist

Deze maatregel draagt bij aan

  • Minder hitte

Hallo, ik ben Storm.
Lekker weertje vandaag?

Wat merkt u van droogte, hitte en wateroverlast? Welke effecten vindt u acceptabel en welke niet? Heeft u een goed idee voor maatregelen om ons aan te passen aan de effecten van het nieuwe klimaat?
Laat het weten aan onze online assistent Storm! Hij legt u graag een aantal vragen voor.

Storm

Online
assistent